Jak udržovat zdravý tón pleti i na podzim?

Barva kůže je závisí na tom, zda je kůže dostatečně okysličená, dobře očištěná a zda epiderm umožňuje vstřebávání látek z vnějšku. Barva také závisí na množství slunečního záření, které pokožka v posledních letech absorbovala, je to také změna melaninu, připomínka těhotenství (hormonální skvrny), je to i stupeň hydratace. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují barvu, a my na ně nemáme žádný vliv. V této situaci musíte přijmout svou barvu pleti, milovat ji a přijmout ji. Jinak podnikněte kroky. Jednou z nich je úprava stravy.

žena si sahá na obličej

Zachování zdravého tónu pleti – jak na to?

Měli byste jít na vitamíny. První, rozhodující: vitamin A. Retinol podporuje zabarvení, snižuje viditelnost věkových a slunečních skvrn, a dokonce i pihy, což je vedlejší účinek, který není vždy vítán. Vitamin K má také důležitý dopad na tón pleti, protože zklidňuje zarudnutí a zesílením krevních cév a tím rozjasní unavenou šedou pokožku. Kromě toho má protizánětlivé vlastnosti, zatímco zánět působí na pleť a snižuje přirozenou imunitu. Je důležité konzumovat polynenasycené mastné kyseliny, které mají jak protizánětlivé, tak uklidňující účinky, které také mění tón pleti. Za zmínku stojí i zahrnutí produktů jako kurkuma, zázvor a česnek do stravy, tyto potraviny posilují tělo a snižují riziko možného zánětu. Kromě toho stojí za to používat probiotika po celý rok, a pokud jste podstoupili antibiotickou terapii – jsou probiotika obzvláště vhodná. Pamatujte, že retinol je dobře absorbován ve společnosti zinku a vitamínu E.
žena v plavkách s kloboukem na hlavě

Co jíst, abyste si na podzim udrželi pěkný tón pleti?

ZDRAVÉ TUKY OMEGA 3, OMEGA 6: oleje, slunečnicová semínka, dýně, mastné mořské ryby, avokádo.

VITAMIN A I BETA KAROTEN: mrkev, dýně, meruňky, zelená zelenina (kapusta, špenát), máslo, sýr, vejce, rybí olej.

ZINEK: všechny ořechy, fazole, celá zrna.

VITAMÍN E: slunečnicový olej, řepkový olej, pšeničné klíčky, mandle, vlašské ořechy, arašídy, lískové ořechy, slunečnicová semínka, dýňová semínka, špenát, mrkev, paprika.

ANTI-INFLAMMATORY: kurkuma, česnek, zázvor.

VITAMÍN K: zelená zelenina, rajčata, mléčné výrobky, vejce.